Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to eusi
Punten Catet: Bakal aya naékna harga saderhana dina
1 Nopémber 2021 salaku akibat tina biaya komponén anu langkung luhur.
Punten Catet: Bakal aya naékna harga saderhana dina
1 Nopémber 2021 salaku akibat tina biaya komponén anu langkung luhur.
Naha henteu bata atanapi cet warna "ngarusak" lampu bias anu akurat?

Naha henteu bata atanapi cet warna "ngarusak" lampu bias anu akurat?

Kami nampi patarosan ieu pisan, sareng kuring hoyong masihan sababaraha sudut pandang. 

Mimiti, hayu atuh kuring ngan ukur nyarios yén lamun anjeun video gradasi warna, anjeun leres-leres hoyong gaduh kontrol pangsaéna pikeun lingkungan anu anjeun tiasa gaduh. Ieu kalebet cet spéktral-datar sareng kontrol lampu - ie henteu aya kontaminasi cahaya tina jandéla, tampilan LED anu hérang dina alat, jst. 

Ayeuna, ku éta tina jalan anu kitu, leres-leres aya waktos dimana ieu teu mungkin, sareng seueur juru warna parantos nyarios ka kuring ngeunaan damel di rohangan hotél atanapi, nembé kusabab panyakit pandemi, ti bumi. 

Abdi hoyong nunjukkeun sababaraha hal anu seueur urang intuitif terang: 
  1. Kami henteu ngalibrasi TV pikeun warna cét dina rohangan. Kami ngalibrasi pikeun D65, anu janten titik bodas tina lampu.

  2. Warna cet henteu mangaruhan pisan warna lampu tapi warna lampu na mangaruhan kumaha akuratna cet pikeun urang.

Pikirkeun klub wengi atanapi pésta sareng lampu warnaan. Aya bédana ageung antara aya di rohangan bodas kalayan lampu beureum sareng kamar dicét beureum sareng lampu bodas. Témbokna katingali katingalina warna anu sami, tapi anu sanésna di rohangan katingalina béda-béda.

Sacara sederhana, handapeun lampu beureum, sadaya anu aya di kamar bakal katingali beureum. Kulit anjeun bakal katingali beureum, papakéan anjeun bakal katingali beureum, sareng sagala rupa anu aya handapeun lampu beureum bakal katingali beureum.  

Di sisi anu sanésna, upami urang aya di rohangan anu nganggo cet beureum sareng sumber lampu bodas, ieu moal aya kajadianana (kecuali témbokna tinggi pisan refleksi spékul - pikirkeun eunteung warna beureum atanapi bahkan cet beureum herang, sapertos mobil olahraga).

Anjeun bahkan tiasa nangtung di gigir témbok beureum sareng lampu bodas bouncing ka anjeun sareng anjeun bakal masih henteu katingali beureum (kecuali lamun anjeun gaduh sun sun anu parah). 

Abdi badé ngabahas dua hal anu béda. Anu kahiji disebat adaptasi chromatic sareng anu kadua nyaéta téori warna prosés-lawan.

Kami adaptasi sareng warna cahaya di sakuriling urang kalayan gancang ngalangkungan prosés anu disebat adaptasi chromatic sareng éta prosés anu béda ti lawan-prosés warna (warna roda) tiori. Duanana hal ieu lumangsung, tapi adaptasi chromatic parantos ngagaduhan peran éksternal nalika nonton tampilan anu transmisif, sapertos TV atanapi monitor. 

Dasarna, kami neuteup TV tanpa ngarobah sudut urang sering pisan, janten lawan-prosés henteu leres mangaruhan gambar sabab upami anjeun adaptasi sareng témbok biru, éta biasana mangaruhan visi anjeun kira-kira layar na sanés layar nyalira. 

Langkung ti warna cétna, anjeun bakal adaptasi sareng warna lampu di rohangan tina lampu bias salaku hiji-hijina sumber cahaya.

Pikirkeun hal ieu: Sakumaha pangaruh cet dina TV sareng lampu sanésna? Ieu leres henteu benten. Pencahayaan bias anu saé kedahna henteu sanés ngan ukur sumber cahaya tina titik bodas anu leres di lokasi anu pangsaéna. 

Aya sababaraha hal anu béda nalika urang nonton TV di kamar anu hérang sinarengna. 

Téori warna prosés lawan - Conto: Pemasar nempatkeun labél héjo kana saos tomat supados saos na katingali langkung beureum / asak. Neuteup gambar tina bendera Amérika salami 30 detik sareng neuteup ka jauh sareng urang ningali gambar mundur tibalik:

 

Adaptasi kromatik
 - Urang adaptasi sareng cahaya urang. Upami kuring ningali telepon abdi handapeun lampu bohlam atanapi lampu lilin 3000K, layar katingali semu hurung handapeun lampu haneut sareng katingalina magénta handapeun lampu anu héjo, kualitas héjo. Upami anjeun ngagaduhan alat ios apel anu langkung énggal, hurungkeun sareng mareuman truétone pikeun ningali kumaha telepon (sareng anjeun) adaptasi sareng lampu, henteu sareng warna tékstil atanapi cet di rohangan. 

Indéks mémérmisme / Low CRI (Indéks rendering warna) sumber cahaya - Kami ningali kirang dina cahaya CRI anu handap. Urang tiasa ningali langkung saé dina lampu CRI anu surup, langkung luhur tibatan lampu CRI handap anu langkung caang. Pikirkeun anu teu cocog sareng kaos kaki biru sareng hideung dina lampu anu goréng. 

Tingali kumaha cahaya bodas mumbul tina témbok biru anjeun kana siling bodas. Anjeun henteu ningali réfléksi biru dina lalangit. Ieu bénten pisan tibatan upami anjeun ngagambarkeun cahaya biru tina témbok biru atanapi bodas kana siling bodas.

Warna cet na henteu langkung mangaruhan tibatan warna cahaya. Ieu masuk akal. Kami henteu ngalibrasi TV pikeun warna cét dina rohangan. Kami ngalibrasi pikeun D65, anu janten titik bodas tina lampu.

Upami urang nyobian "ngabenerkeun" warna témbok ku cara mumbulkeun lampu beureum tina témbok biru, urang henteu leres-leres kulawu (permukaan beureum moal ngagambarkeun cahaya biru. Sabalikna, anjeun bakal ngagaduhan gelap). Nanging, cét henteu murni beureum atanapi biru. Éta ngandung campuran pigmén. Upami urang nyobian ngabenerkeun warna témbok ku warna lampu anu lawan, urang bakal tungtungna dimandian ku lampu anu teu akurat sareng akhirna adaptasi sareng éta, ngajantenkeun tampilan katingalina lepat.

Sadaya ieu jauh pisan pikeun nyatakeun yén upami anjeun ngagaduhan warna krem, bubuk konéng, héjo héjo atanapi bulao, aranjeunna heran sakedik pangaruhna kana titik cahaya bodas di rohangan. Sareng, upami anjeun gaduh tembok warna, sapertos seueur jalmi, lampu akurat masih bakal ngukur caket ka D65 ti tempat anjeun badé linggih.

Nanging, nalika anjeun tiasa ngalukis témbok kulawu, éta leres-leres ngamungkinkeun tampilan anjeun ngagenclang, sareng upami anjeun ahli warna profesional, anjeun pasti hoyong kontrol maksimal pikeun lingkungan anjeun, anu gumantung kana kaayaan. Para coloris nyéépkeun seueur waktos pikeun nalungtik hiji pigura hiji adegan bari kaseueuran urang di bumi henteu leres-leres pencét sakedap sareng neuteup hal anu lami pisan.

Cét abu-abu nyayogikeun tingkat pengawasan anu langkung diperyogikeun ku kabutuhan kolor. Ieu ogé ngajelaskeun naha kacaangan anu disarankeun pikeun profesional sareng konsumén mah béda.

Kacaangan cahaya biasing anu disarankeun tiasa bénten-bénten dumasar kana pangguna. Sedengkeun ahli produksi biasana resep sakuriling anu surem sareng kacaangan anu langkung handap (4.5-5 cd / m ^ 2) sabab éta ngabantosan aranjeunna ningali langkung akut tibatan tingkat cahaya anu langkung luhur, konsumén sering ngaraosan setélan kacaangan anu langkung luhur (10% tina kacaangan maksimum tampilan) nalika ningali séri karesepna di bumi kusabab ieu ngajantenkeun warna leres-leres menonjol sareng ningkatkeun tingkat hideung anu dirasakan. 
artikel saméméhna Panjang cahaya bias mana anu kuring peryogi pikeun TV kuring?
artikel salajengna Galur Panon sareng OLED: Kaleresan Éta Goréng