Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to eusi
Punten Catet: Bakal aya naékna harga saderhana dina
1 Nopémber 2021 salaku akibat tina biaya komponén anu langkung luhur.
Punten Catet: Bakal aya naékna harga saderhana dina
1 Nopémber 2021 salaku akibat tina biaya komponén anu langkung luhur.

Naon ari TV sareng Monitor Bias Lighting?

Naon cahayana bias sareng naha urang nguping yén éta kedah tinggi CRI kalayan suhu warna 6500K?

Lampu bias mangrupikeun sumber cahaya anu nyorot ti tukangeun layar anjeun, ningkatkeun kinerja anu ditanggap tina TV atanapi monitor anjeun, kalayan nyayogikeun rujukan anu tetep pikeun panon anjeun. (Kuring henteu nyarioskeun lampu LED warna anyar anu ngajantenkeun ruang tamu anjeun janten diskotik).

Naon lakukeun cahaya bias?

Pencahayaan bias anu leres nyandak tilu paningkatan konci pikeun lingkungan anu ningali anjeun:

  • Mimiti, éta ngurangan galur panon. Nalika nonton di lingkungan anu poek, tampilan anjeun tiasa ti hideung hideung ka pamandangan anu caang pisan sababaraha kali nalika acara atanapi pilem. Murid panon anjeun kedah gancang nyaluyukeun tina total gelap kana cahaya anu caang ieu sareng, salami nempoan sonten, anjeun tiasa sangsara ku kacapean anu signifikan. Pencahayaan bias mastikeun yén panon anjeun salawasna ngagaduhan sumber cahaya di rohangan bari henteu ngaleungitkeun, atanapi henteu ngagambarkeun, tampilan anjeun. Ieu mangrupikeun salah sahiji alesan pencahayaan bias sacara praktis mangrupikeun kabutuhan pikeun televisi OLED, anu sanggup hideung hideung ekstrim, sareng set HDR, anu sanggup luminance tinggi
  • Kadua, cahaya bias ningkatkeun kontras anu ditingali tina tampilan anjeun. Ku nyayogikeun rujukan anu langkung enteng di tukangeun tipi, anu hideung tina tampilan anjeun katingali langkung hideung dibandingkeun. Anjeun tiasa ningali persis kumaha ieu jalanna ku ningali diagram ieu. Bentuk bujur abu di tengahna saleresna mangrupikeun warna abu, tapi nalika urang ngébréhkeun daérah di sakurilingna, otak urang nganggap éta janten langkung poék.

  • Tungtungna, cahaya bias nyayogikeun rujukan titik bodas pikeun sistem visual anjeun pikeun nyaimbangkeun warna dina layar pikeun. Ku maturan baranahan anu paling caket sareng paling konsisten tina simulasi D65 bodas, MediaLight mangrupikeun produk anu pangsaéna dina pasaran pikeun ngahontal akurasi warna anu luhur.

MediaLight mangrupikeun kumpulan lampu LED ColorGrade ™ anu ngarah kana industri dina jalur perekat, anu nawiskeun solusi pencahayaan bias anu saderhana sareng kuat pikeun aplikasi naon waé. Éta gampang dipasang dina sababaraha menit sareng, dina kaseueuran kasus, didorong ngalangkungan port USB tipi anjeun, hartosna MediaLight bakal hurung sareng pareum disarengan televisi anjeun sacara otomatis. Ieu ngajantenkeun MediaLight salaku "set sareng hilap" pamasangan sareng, nalika anjeun ngémutan yén sadayana strip cahaya bias MediaLight didukung ku garansi lima taun, hartosna éta gampang ditingkatkeun nilai pangsaéna anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun lingkungan hiburan bumi anjeun.

Tapi éta sanés ngan ukur kanggo aplikasi téater bumi - MediaLight dianggo ogé dina lingkungan grading warna propésional. Nyatana, kulawarga MediaLight ayeuna nyertakeun lampu méja simulasi D65 sareng bohlam anu sadayana ngagaduhan chip 98 CRI sareng 99 TLCI ColorGrade ™ Mk2 LED sami salaku strip MediaLight, sareng didukung ku garansi tilu taun.

Anjeun panginten panginten yén OLED henteu nguntungkeun tina lampu bias, tapi anjeun bakal lepat. Kusabab tingkat hideung anu langkung saé sareng babandingan kontras anu luhur pisan tina tampilan OLED sareng Micro LED, galur soca mangrupikeun perhatian anu langkung ageung.

Anjeun nyarios yén anjeun henteu ngalaman galur soca? Kacaangan anu ditingali atanapi poék tampilan tiasa tetep ditingkatkeun sareng kontrasna masih didorong, henteu paduli kamampuan tampilan. 

Dina gambar ieu, urang nampilkeun dua kotak bodas di tengah tanda tambah hideung. Anu mana katingalna langkung cerah?

Duanana sami, sareng duanana dibatesan ku luminance maksimum tampilan anjeun.

Nanging, upami anjeun nyarios yén alun-alun bodas di kénca katingalina langkung cerah, anjeun nembé ngalaman kumaha lampu bias ningkatkeun kontras. Seueur jalma salah percaya yén lampu bias ngan ukur ningkatkeun detil kalangkang. Ayeuna anjeun tiasa ngabuktikeun aranjeunna salah. Lampu bias ningkatkeun kontras anu ditanggap dina sakabeh jajaran dinamis -– henteu ngan ukur bayangan!