Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to eusi
Punten Catet: Bakal aya naékna harga saderhana dina
1 Nopémber 2021 salaku akibat tina biaya komponén anu langkung luhur.
Punten Catet: Bakal aya naékna harga saderhana dina
1 Nopémber 2021 salaku akibat tina biaya komponén anu langkung luhur.

Parentah Instalasi MediaLight Mk2

Punten kantun pasang hiji dimmer per MediaLight atanapi LX1. Upami anjeun nambihan dimmer Wi-Fi ka Mk2 Flex anjeun, entong nganggo dimmer sanés anu sumping sareng Mk2 Flex. Aranjeunna moal jalan leres dugi salah dihapus. 

Punten janten lemah lembut.

Jalur tambaga murni dina MediaLight Mk2 anjeun konduktor panas sareng listrik anu hadé, tapi éta ogé lemes sareng gampang robek pisan. 

Punten kantun sudutna rada leupas sareng tong diteken ka handap. Pojokna bahkan tiasa caket sakedik. Ieu normal sareng teu aya résiko leupas. Éta moal nyababkeun kalangkang nanaon. Komprési juru tiasa nyababkeun aranjeunna, aya kalana, janten cimata.

Upami MediaLight anjeun napel dina TV, aya kasempetan anu saé pisan éta bakal robek upami anjeun nyobian miceunana. Lem ngabentuk beungkeut anu luhur pisan. Ieu katutup dina jaminan.

⚠️ Ngurangan résiko karusakan dina MediaLight énggal anjeun. *
Punten baca pituduh pamasangan ieu sareng nonton vidéo pamasangan pondok salami mangtaun-taun resep.

* Tangtosna, upami MediaLight anjeun kantos rusak nalika dipasang éta ditutupan dina jaminan MediaLight 5 Taun.

nu bunderan beureum dina poto di luhur nunjukkeun POIN FLEX dimana anjeun tiasa aman ngagulung jalur 90 ° dina dua arah.  Boh titik flex tiasa ngabengkokkeun dina dua arah. Teu kedah mash juru handap. (Gumantung kana jumlah kakuatan anu dianggo pikeun neken juru, anjeun tiasa nyabak strip PCB tambaga). 

Upami anjeun kedah langkung ti 90 ° giliran, anjeun kedah ngarencanakeun péngkolan ngalangkungan sababaraha titik lentur. Kalayan kecap séjén, giliran 180 ° kedah disebarkeun antara dua 90 ° giliran.

Henteu kedah rata-rata juru handap nalika anjeun ngahurungkeun juru, tapi upami anjeun teu tiasa nolak doronganana, ngan ulah mencét teuing. 

Ok, ku éta di luar jalan, mangga tingali video instalasi kami!

Gaduh masalah sareng kendali jarak jauh anjeun? Pastikeun pikeun lalajo pidéo anu buru-buru didamel ieu pikeun nunjukkeun kumaha mastikeun garis situs anu pas. 

Detil nitpicky tambahan:

Upami ieu inpormasi seueur teuing kanggo anjeun, kersa angkat-angkatan, tapi upami anjeun panasaran naha urang nyandak kaputusan desain tangtu, anjeun panginten mendakan inpormasi ieu di handap. 

MediaLight Mk2 katingalina béda pisan sareng modél urang sateuacanna. Éta parantos didesain ulang lengkep. Sateuacan urang dipasang, kuring badé ngagariskeun parobihan sareng ngajelaskeun naha urang ngadamelna. 

Mimiti, anjeun bakal perhatoskeun yén strip nganggo pola zigzag. Ieu dilakukeun kusabab, tibatan unit anu langkung lami anu ngandelkeun sababaraha strip sadayana nyambung kana splitter 4 arah anu sami, kami parantos ngaoptimalkeun strip pikeun dijalankeun salaku potongan sakitar 3 atanapi 4 sisi, atanapi dina U-inverted deui tina tampilan. 

Beda sareng MediaLight Flex anu langkung lami, teu aya trik belok juru. Stripna bakal gampang dibalikkeun, ngan pastikeun henteu rengat komponén anu rapuh dina strip. Ukur lengkok dimana aya FLEX POINT anu dicirian ku mérek MediaLight "M" atanapi "DC5V".


1) Unit Mk2 ngan ukur ngagaduhan kabel panyambung .5m (satengah méter). Éta rada pondok, leres? Kami ngalakukeun ieu janten pelit - tapi TEU mawa artos.

Kami nuju pelit sareng Listrik sahingga urang tiasa ngajalankeun panjang anu langkung panjang kalayan turunna voltase anu langkung alit tibatan model samemehna. Jalur Quad anu lami dibagi kana 4 strip pikeun nyebarkeun turunna voltase langkung merata di antara 4 strip, tapi ieu ngahasilkeun kacaangan maksimum anu handap sareng sarang beurit tina kawat. Mk2 dilancarkeun pikeun pamasangan langkung bersih sareng gampang. 

Kami nganggo kawat tambaga murni pikeun ngirangan résistansi kana strip, tapi kusabab Mk2 Flex dirancang pikeun ngajalankeun kakuatan 5v USB, ngirangan panjang kawat ningkatkeun kacaangan maksimum strip ku sakitar 15%. Digabungkeun sareng kabel extension, anu dimmer sareng switch, anjeun masih gaduh 4 suku (1.2 méter) tina total kawat. Tanpa extension .5, total panjang kawat, kalebet saklar sareng dimmer nyaéta 2.4 suku. Upami anjeun kedah ngajalankeun kakuatan jarak anu jauh, cara anu langkung saé pikeun ngalaksanakeunnana nyaéta ku kabel sambungan 110v atanapi 220v (gumantung kana daérah anjeun).  

Kantos perhatoskeun kunaon kabel ngecas USB pikeun telepon anjeun henteu langkung ti 5m (biasana, éta langkung pondok, henteu langkung ti 10 kaki / 3m). Kusabab anjeun henteu tiasa ngajalankeun kakuatan USB jauh pisan tanpa turunna tegangan kusabab tahan. Perusahaan listrik henteu nganggo sambungan kabel 110v ka bumi anjeun ogé. Anjeun peryogi jalur voltase tinggi pikeun kéngingkeun listrik tina pembangkit listrik ka bumi anjeun.  

Nya, sami waé pikeun MediaLight Mk2 anjeun.  

Upami stop kontak témbok anjeun jarakna 20 kaki, anjeun tiasa ngajalankeun sambungan kabel 110v atanapi 220v tanpa kaleungitan tegangan pikeun lampu sareng TV anjeun. Upami teu kitu, langkung saé éta listrik langsung tina TV atanapi tina saluran listrik anu caketna. Eclipse masih kalebet perpanjangan 4ft, kumargi Eclipse pondok pisan anu bieu narik kakuatan naon (dina 300mA, upami anjeun heran). 

Chip Mk2 énggal épisién pisan (ngajantenkeun langkung 5 strip langkung énggal), tapi urang kedah ngirangan résistansi antara colokan USB sareng strip pikeun ngahontal panjang ieu. 

Upami anjeun hoyong LED super-caang, kami nawiskeun pilihan 12v sareng 24v (sareng bohlam 800 lumen), tapi lampu bias tina TV nyaéta ngeunaan genah, kirang kabel sareng (dina sababaraha / kalolobaan kasus) lampu hurung sareng pareum sareng TV. (Sony Bravia henteu ngalakukeun anu terakhir ieu kalayan saé pisan. Pareuman tapi henteu terang kumaha tetep pareum sareng ngahurungkeun sapertos gélo nalika TV pareum). Kami nawiskeun 12v strip salami mangtaun-taun, tapi anjeun henteu kedah atanapi hoyong lampu bias janten super caang. Kusabab kitu urang kalebet dimmer. Bahkan kalayan kakuatan USB 5v, lampu na teuing terang tanpa nganggo dimmer. Dimana voltase anu langkung saéna nyaéta nalika anjeun badé nganggo strips salaku lampu aksen anu langkung panjang di sakitar rohangan. 

2) Jalur anyar katingali pérak, éta henteu katingalina sapertos tambaga, tapi tambaga anu dicelupkeun alloy. 

Sadaya strip PCB kami tambaga murni, tapi pikeun ningkatkeun umur strip, pikeun nyegah oksidasi sareng ningkatkeun kualitas konéksi antara permukaan LED LED sareng strip PCB, aranjeunna dilapis ku immersion alloy.  

Ieu naon anu aranjeunna katingali sateuacan aranjeunna dicelupkeun sareng diteukteukan sareng sateuacan LED sareng resistor dipasang dina:



Prosés anu patuh RoHS ieu ngalapis tambaga ku alloy anu diwangun ku seng, nikel sareng timah. Ngalenyepan lapisan ieu sanés masalah, éta lapisan antara LED sareng strip (handapeun LED dimana anjeun teu tiasa ningali deui) anu paling penting.

Aya kaunggulan tambihan tina immersion alloy. Mangrupikeun warna anu langkung spéktral-nétral tibatan tambaga anu kakeunaan. Nanging, abdi moal ngabohong. Bédana henteu tiasa diémutan. Éta henteu ngarobih suhu warna anu aya hubunganana sareng seueur - sakitar 20K. Ngagunakeun PCB hideung ngagaduhan pangaruh anu langkung ageung kana suhu warna akhir. Kami parantos diuji strip bodas anu ngahasilkeun pergeseran dugi ka 200K. 

Aya parobihan anu sanés. 

Kami parantos transisi tina chip dina modél MediaLight Single Strip, Flex sareng Quad sateuacanna kana chip Colorgrade Mk2 khusus (SM 2835 kalayan campuran fosfor khusus). CRI parantos ditingkatkeun tina 95 Ra janten ≥ 98 Ra. TLCI ningkat tina 95 janten 99. Éta, terus terang, cahaya anu éndah. 

Kami parantos ngerjakeun chip ieu ti saprak sékrési MediaLight Pro sareng chip nawiskeun MediaLight Pro-level spéktral konsistén sareng CRI / TLCI anu luhur pisan dina harga-per-méter anu langkung handap dibanding versi MediaLight asli kami. 

OKÉ, cekap ngajelaskeun desainna (kanggo ayeuna). Anjeun hoyong terang kumaha masang hal ieu. 

Naon anu aya dina kotak (pikeun Mk2 Flex 2m-6m)
eusi kotak
1) Saklar toggle on / off sareng colokan USB lalaki
2) Strip lampu MediaLight Mk2 Flex
3) Dimmer sareng panarima infra red (jarak jauh moal jalan tanpa nyambungkeun dimmer)
4) Kadali jauh
5) .5m kabel sambungan. Ukur anggo upami peryogi. Upami anjeun listrik tina port USB TV, anjeun panginten henteu meryogikeunana, sareng anjeun bakal nganggo daya langkung alit upami anjeun ngaleungitkeun. 
6) adaptor AC anu disatujuan (ngan Amérika Kalér). 
7) Klip routing kawat. Anggo ieu pikeun ngabéréskeun kabel sareng / atanapi pikeun ngabantosan posisi panarima IR pikeun dimmer. Unit MediaLight Mk2 anu langkung ageung kalebet langkung seueur klip. 

Nalika masang MediaLight Mk2 énggal dina tampilan anjeun, upami anjeun badé sakitar 3 atanapi 4 sisi, contona, nalika tampilan anjeun dipasang dina témbok:

1) Ukur 2 inci tina ujung tampilan (upami anjeun henteu gaduh penguasa anu gunana, "MediaLight" logo bujur dina sadaya sisi kotak Mk2 Flex- henteu kalebet warna beureum, héjo & biru "M" sakedik panjangna langkung ti 2 inci). Kotak ogé kandelna rada kirang tina 2 inci (sakitar 1 3/4 inci).  

2) Mimiti naék ka sisi tampilan di sisi anu caket kana port USB, mimitian ti POWER (colokan) TAMAT tina strip. Upami anjeun nyolok kana port USB TV, anjeun panginten henteu kedah nganggo extension .5m anu kami lebetkeun. Ninggalkeun éta (upami anjeun tiasa) pikeun pamasangan anu langkung pas. 
Ieu bakal ngajantenkeun gampang pikeun motong panjangna kaleuleuwihan nalika anjeun parantos beres. Upami tampilan anjeun henteu ngagaduhan port USB, mimitian naék tampilan di sisi anu caket kana sumber listrik, naha éta strip listrik atanapi kotak éksternal anu aya dina sababaraha tampilan. Upami éta langsung di tengah, kuring henteu terang kedah ngawartosan anjeun. Flip koin. :)

Ku jalan kitu, upami anjeun ngahaja motong tungtung kakuatan, kami bakal masihan anjeun gaganti gratis, tapi sigana urang bakal seuri. Éta sigana sering dilakukeun ku jalma-jalma cemerlang di lembaga anu suci, janten kami pikir éta mangrupikeun tanda kecerdasan anu luhur pisan, tapi éta kajantenan sababaraha kali dina sataun sareng urang masih seuri kana éta. 

Lampu anjeun katutupan jaminan garansi industri salami 5 taun sareng kami nutupan pamasangan botched, janten tong teuing stres. Upami anjeun ngadamel kacau tina MediaLight Mk2, cukup ngahubungan kami. 

3) Upami anjeun kedah motong panjang tambahan tina strip, anjeun tiasa motong éta dina garis bodas anu nyebrang unggal pasangan kontak. Potong garis di handap ieu: 


Éta kedah ngaliput sadayana pikeun kaseueuran pamasangan témbok. 

Parentah "inverted-U" ieu dilarapkeun nalika nganggo strip 2m (atanapi kirang) kana tampilan dina nangtung. Kalayan kecap séjén, nalika anjeun henteu nyobian ngurilingan 3 ujungna:
Pitunjuk ieu bakal dianggo salami anjeun mesen ukuran anu leres pikeun tampilan anjeun tina bagan ukuran kami. 

Ieu pidéo samentawis anu kuring damel nalika nabrak di hotél nalika panénan anu badé patali badai (sok ngumbara kalayan lampu bias;)). Kami bakal ngagentoskeun dina Séptémber ku anu permanén, tapi éta pondok sareng lucu. Dina hal ieu, éta strip 1m dina tampilan 42 inci, tapi ieu dianggo pikeun strip 2m atanapi 3m dina tampilan anu langkung ageung. 

Kumaha kuring masang MediaLight Mk2 nalika tampilan kuring nangtung? 

1) Milarian tengah strip ku nempatkeun awal strip caket tungtung strip sareng mendakan titik tengahna. Anjeun oge tiasa ngetang LED. Aya 30 LED per méter. Upami strip panjangna 2 méter, kontak antara LED 30 sareng 31 mangrupikeun titik tengah. 

2) Panggihan tengah TV di tukangeun layar. Anjeun tiasa nyirian tengahna nganggo salembar pita masking atanapi bahkan cirian ku kapur tulis atanapi bahkan, hipu, nganggo penghapus pensil. Ngukur sakitar 1/3 jalan tina luhur tampilan. Ieu henteu kedah pas! Ieu "1/3 jalan turun aturan" ngan lumaku nalika nganggo strip anu langkung pondok tina 3 sisi tampilan!
Upami anjeun ngagaduhan 3m kanggo tampilan 65 ", turutan padoman biasana tina 2" tina ujung tampilan dina sadaya sisi. 

Catetan: Upami sisi-sisi tampilan anjeun melengkung, teu kunanaon nempatkeun lampu sakedik jauh ti gigir - naha panel tukangna layar sajajar sareng témbok, atanapi cekap ti gigirna pikeun nyegah garis pandang langsung sareng LEDs ti mana anjeun bakal ningali. 
3) Mimitian ku ngalampirkeun tengah strip kana tengah tampilan sareng dianggo jalan ka sisi tampilan. Éta tiasa ngabantosan pikeun motong palapis beureum dina titik tengah. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku cara narik ati-ati tina strip. 

Nalika nganggo inverted-U, 1/2 tina total LEDs dina strip kedahna ngandung bagian horizontal 1/3 ti luhur. Janten, upami éta strip 2m, bagian horizontal kedah sakitar 30 LED (1 méter) di peuntas. Kudu aya sésana ~ 15 LED ka handap unggal sisi. Upami éta 3 méter strip, kedah aya 46 LEDs horizontal LED sareng 22 LED handap unggal sisi. 

Pikeun TV dina méja, lampu bias biasana disimpen dina tanda 1/3 kusabab anjeun leres-leres henteu hoyong ngaduruk TV, speaker saluran tengah atanapi batang sora, atanapi tzotchkes sanés anu tiasa linggih dina konsol TV . 

Upami tampilan anjeun gaduh permukaan anu henteu rata di bagian tukang (nyaéta LG humps "LG atanapi Panasonic OLED) langkung saé éta kéngingkeun celah hawa sareng bentang ku jarak éta kalayan sudut 45 ° tibatan nuturkeun kontur tampilan. (Kuring terang yén katingalina sapertos ilustrasi ieu didamel ku umur 12 taun). 
Upami anjeun nuturkeun kontur anu langkung beurat, dimana sinar LED nyanghareupan anu silih, anjeun tiasa ditungtung ku "kipas angin" atanapi tampilan anu ngagosok dina posisi éta. Éta henteu mangaruhan épéktipitas, tapi halo moal katingali salancar kitu. Ieu ogé ngajagaan halo saé sareng konsisten dina gunung anu dipasang. Upami anjeun jauh tina témbok, kipas teu umum. 
Upami anjeun maca ieu sareng leres-leres bingung, punten tong hariwang. Hubungi kuring ngalangkungan obrolan urang (katuhu handap kaca ieu). Kuring bakal nambihan langkung seueur poto sareng video dina sababaraha dinten ka payun. Urang bakal kéngingkeun MediaLight Mk2 anjeun sareng ngajalankeun dina waktos anu lami. 

Jason Rosenfeld
MediaLight