Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to eusi
Punten Catet: Bakal aya naékna harga saderhana dina
1 Nopémber 2021 salaku akibat tina biaya komponén anu langkung luhur.
Punten Catet: Bakal aya naékna harga saderhana dina
1 Nopémber 2021 salaku akibat tina biaya komponén anu langkung luhur.

MediaLight vs. Lumadoodle: Beda Konci

Dear MediaLight:

Abdi nembé halaman wéb anjeun. Abdi ti Lumadoodle anu kuring ruksak nalika kuring ngalih ka apartemen anyar. Naha aya alesan kunaon lampu anjeun hargana langkung mahal? Siga tiasa ningalikeun kuring data anu saleresna?

Amrit S.

Hai Amrit.

Hatur nuhun pesen anjeun sareng punten dihapunten réspon anu ditunda. Kami nampi patarosan éta pisan. Kuring biasana ngaréspon ku patarosan kuring nyalira:

Naha anjeun ngahémat artos upami anjeun mésér produk anu henteu ngalakukeun anu sakuduna dilakukeun?

Kami ngadamel lampu bias murah anu hargana sami sareng Lumadoodle, bari nawiskeun akurasi tingkat propésional, garansi langkung lami sareng pilihan konéktipitas langkung. 

Janten, upami anjeun badé ngabandingkeun anu langkung pas, kuring ngabandingkeun Lumadoodle kana merk énggal LX1 Bias Lampu ti tim MediaLight anu sami.

Langkung seueur deui pikeun nyieun lampu bias anu akurat tibatan nyandak strip LED kémping low-CRI (ngan 75 Ra), "ngaleupaskeun tabung plastik sareng nempatkeun stiker di tukang," sakumaha Lumadoodle hoyong anjeun percanten.

Upami anjeun henteu hoyong négatip gambar TV, maka aya standar pikeun CRI (Color Rendering Index), kromatisitas sareng distribusi kakuatan spéktral cahaya ambient anu kedah dituturkeun. 

Perusahaan kami parantos nyéépkeun tujuh taun ningkatkeun akurasi sareng fitur produk kami samentawis éta ogé henteu acan ningkat pisan, sareng kami terang yén masih aya kénéh tempat pikeun diperbaiki, janten sababna urang teras-terasan ngagarap Iterasi salajengna. Ieu sababna produk MediaLight dianggo ku ahli pidéo dina ampir unggal studio sareng fasilitas produksi pos. 

Éta henteu kedah nyarios, tapi urang henteu pisan pakait sareng Lumadoodle, Govee, Antec, Zabiki atanapi anu sanés .. Nanging, anu nuturkeun ngahindarkeun opini sareng fokus kana data spéktrofotometri sareng desain fisik. 

Tapi, deui kana patarosan anjeun. Abdi hoyong tiasa ngirim réspon anu lengkep sareng saleresna data, janten kuring ngan ukur mesen unit Lumadoodle énggal sareng ngukur na handapeun Sekonic C7000.

Mimiti, hayu urang nyandak strip tina bungkusan masing-masing sareng tingali dina Lumadoodle gigireun MediaLight. Hal kahiji anu anjeun bakal perhatoskeun nyaéta MediaLight ngagaduhan langkung LEDs. Jalur Lumadoodle 5m ngagaduhan 90 LED. A MediaLight tina panjang anu sami ngagaduhan 150 LEDs. Aya deui 66.66% LED dina MediaLight per méter. 

Ngabandingkeun Lumadoodle sareng MediaLight 
Kapadetan LED

 

Chip dina MediaLight hargana langkung 66% langkung dumasar kana jumlah LED nyalira sanaos ngahasilkeun handap, chip SMD akurasi langkung saé henteu langkung mahal pikeun didamel. Kanyataanna, aranjeunna hargana sahenteuna 20 kali langkung per LED. 

Ngabandingkeun kualitas LED lampu bias

Mimiti, kuring ngan saukur nyarios yén ieu sanés ngabandingkeun apel-to-apel.

MediaLight dirancang ku ahli élmu pangimeutan sareng Lumadoodle henteu. MediaLight ngandung chip Colorgrade Mk2 khusus sareng Lumadoodle henteu. Éta henteu pikeun sambel jalma anu damel di dinya, sabab jalma anu saé pisan, aranjeunna henteu nganggap kualitas gambar nalika ngawangun produkna sareng jujur ​​pisan ngeunaan éta. Kami resep ieu pikeun perusahaan anu ogé ngajual LED berkualitas rendah tapi ngaku akurat. 

Kuring nyobian Lumadoodle sababaraha taun ka pengker sareng nganggap, sapertos seueur téknologi, yén bakal aya paningkatan anu tambihan ti saprak éta. Dina aktualitasna, CRI (indéks rendering warna) masih handap pisan sanaos téknologi LED parantos maju sacara signifikan salami 5 taun ka pengker.

Indéks Rendering Warna Lumadoodle (CRI) = 76.3 Ra (kakurangan)
Indéks Rendering Warna MediaLight (CRI) ≥ 98 Ra 

Kontrasna, anu munggaran (tés post-beta) MediaLight anu dijual dina 2015 nampilkeun CRI 91 (ayeuna 98-99 Ra). Tapi, bahkan MediaLight of 2015 ngagaduhan CRI anu jauh langkung luhur tibatan Lumadoodle ayeuna.

Jalur anyar diukur langkung haneut tibatan strip sateuacanna, pikeun anu anjeun masih tiasa ningali ukur kuring di dieu ti 2017, tapi tetep alesan caket kana CCT anu diiklankeun na 6000K (dibanding standar réferénsi 6500K). 

Naon anu kuring hartosna alesan caket?

Dunya cahaya bias nyaéta Wild West. Aya standar industri anu ketat pisan, tapi sakedik sigana anu nuturkeun aranjeunna.

Kami ngalebetkeun produk kami pikeun sertifikasi mandiri ku ISF, sedengkeun kaseueuran perusahaan ngan saukur nyetak "6500K" dina bungkusan, atanapi "bodas murni", atanapi "bodas leres." Abdi kantos ngagaleuh hiji kanggo uji anu nyarios "bule senang" dina bungkusan. 😁

Dua anu ngalanggar parah, sanaos Vansky sareng Antec. Éta goréng pisan anu aranjeunna leres-leres menyakiti ngagunakeunana. Upami anjeun kantos leumpang dina tangga atanapi dek parkir kalayan lampu anu goréng, kasar, anjeun bakal terang naon anu kuring hartosna. 

Lampu Vansky Bias ngaku suhu warna 6500K dina halaman wéb na tapi diukur ampir 20,000K

Lampu Antec Bias nyarios yén lampu aranjeunna "tepat dikalibrasi janten 6500K" dina halaman wéb na tapi aranjeunna diukur dina 54,000K.  Henteu badé gula-gula, éta pikareueuseun. 

Ngabubarkeun perkenalan ieu, Zabiki jeung Lampu Halo Bias ogé goréng pisan dina hakna nyalira, tapi, untungna, aranjeunna parantos kaluar tina bisnis, janten kuring henteu kedah parios deui.

Janten, jawaban pondokna nyaéta biaya anu langkung seueur pikeun ngawangun MediaLight kusabab aya langkung seueur LED, anu dirina kualitasna langkung luhur - diwangun pikeun nungtut "standar rujukan," ditambah sakumpulan komponén séjén anu anjeun peryogikeun ngadamel strip LED lampu bias anu fungsina sapinuhna:

  • CRI ≥98 tibatan 76 (lampu bias kedah minimum mutlak 90)
  • Toleransi binning anu langkung ketat (dina 50K 6500K)
  • Pangwangunan PCB tambaga murni
  • Seueur tambahan yén anjeun kedah mésér nyalira ku lampu anu sanés (Ie polong jeung kapencil, nu ngaropea, on / off toggle, extension cord, wire routing clips). 
  • Naha kuring nyebatkeun 66.66% langkung LEDs per strip?

I jangji yén kuring badé lebet kana data fotometrik atah henteu lami. Tapi sateuacan kuring ngalakukeun, aya, hiji bagian anu ngabingungkeun tina mérek Lumadoodle anu nyababkeun seueur kabingungan, sareng anu ngahasilkeun seueur email sareng obrolan wéb ka kuring. 

Kuring henteu nyobian Lumadoodle Pro sabab upami aranjeunna resep nyebarkeun spék éta langkung parah tibatan lampu bodasna, éta cukup pikeun kuring. Pokokna, upami anjeun ngan ukur terang hiji hal tina email ieu: "warna ngarobah lampu bias sareng ketajaman warna ulah dicampur.

Sadaya strip MediaLight disimulasikeun D65 bodas. Aranjeunna henteu ngarobih warna. 

Kusabab kitu, babandingan urang antara MediaLight Mk2 sareng Lumadoodle bodas.

Ieu mangrupikeun data atah dina format .csv pikeun pangukuran tina duanana strip lampu anu dicandak nganggo Sekonic C7000 tina kartu abu-abu 18% dina rohangan anu dicét kalayan cet Munsell N8. (Anjeun panginten parantos ningali ruang pengintegrasian kami dina halaman sanés. Kami nganggo éta pikeun nguji LEDs, bohlam sareng hulu lampu masing-masing, henteu dirakit). 

MediaLight Mk2 (.csv)
Lumadoodle (.csv)

Ukuran di luhur dicandak kalayan panjang 1m tina strip LED. 

Ngabandingkeun Fitur MediaLight sareng Lumadoodle

  • MediaLight kalebet dimmer. Lumadoodle henteu kalebet dimmer pikeun modél bodasna (lampu bias kedah bodas D65, janten ieu anu kami ngabandingkeun), tapi anjeun tiasa mésér hiji sakitar $ 12
  • MediaLight kalebet saklar hurung / pareum. Lumadoodle henteu. Upami port USB dina TV anjeun henteu pareum sareng TV, anjeun paréntah nyabut. 
  • Dimmer sareng alat jarak jauh MediaLight tiasa dianggo ku jauh jauh Harmony atanapi jarak jauh IR, Lumadoodle henteu kalebet dimmer sareng unit anu disayogikeun sanés Harmony atanapi IR universal jauh cocog. 
  • MediaLight nganggo PCB tambaga murni (padet-immersed) pikeun konduktivitas sareng kamampuan tilelep panas anu unggul, Lumadoodle henteu.
  • MediaLight kalebet adaptor (Amérika Kalér hungkul), Lumadoodle henteu. 
  • MediaLight kalebet Garansi 5 Taun, sareng jaminan Lumadoodle nyaéta 1 taun.
  • MediaLight henteu ngarobah warna sareng Lumadoodle henteu ngadamel modél anu béda-béda warna. Upami anjeun hoyong robih warna, Lumadoodle mangrupikeun pilihan anu langkung saé. Nanging, lampu parobihan warna mangaruhan pisan gambar dina layar pikeun tampilan warna-kritis. Hasilna, MediaLight henteu nawiskeun aranjeunna. 
  • MediaLight parantos disahkeun pikeun akurasi ku Imaging Science Foundation sareng didesain pikeun ngaleuwihan standar SMPTE pikeun lampu ambient pikeun lingkungan pidéo kritis warna. Lumadoodle lumayan caket ka aranjeunna udagan nyatakeun tina 6000K sareng 76 Ra, tapi ieu sanés standar rujukan.

Ciri Cahaya

    • LED MediaLight disimulasikeun D65 (6500K kalayan Δuv tina .003 - dina Δuv cahaya panonpoe anu dipasang deui, saluyu sareng standar CIE cahayana D65) kalayan indéks rendering warna ultra-luhur (CRI) Ra 98 Ra. Koordinat kromatisitas caket pisan kana standar x = 0.3127, y = 0.329.

    • Iklan Lumadoodle ngiklankeun suhu anu langkung handap tina 6000K (dina sababaraha halaman) sareng pangukuran urang ngukur ieu. Aranjeunna langkung haneut tibatan 6500K (sakitar 5600K kanggo conto ieu). Indéks rendering warna Lumadoodle 76 nyaéta di handap ieu Disarankeun SMPTE nilai minimum 90 Ra.
Sacara objektif, lampu CRI anu langkung luhur langkung akurat tibatan lampu CRI anu handap, sareng 76 aya di handapeun ambang kanggo réproduksi gambar anu akurat.  
    • MediaLight ngagaduhan nilai R9 (jero jero) ≥ 97. Lumadoodle ngagaduhan nilai R9 négatip. Ieu ngandung harti yén Lumadoodle henteu beureum jero dina spéktrumna, sahenteuna henteu aya hubunganana sareng warna anu sanés dina spéktrum.
      • Lampu beureum jero (R9) penting pikeun nada kulit anu akurat kusabab aliran getih handapeun kulit urang. (Ieu penting bahkan ku tampilan anu transmisif, sanaon pangaruhna tibalik). Éta ogé ngajelaskeun naha lampu condong ngagaduhan cor héjo / biru dibandingkeun sareng lampu CRI anu luhur. Lampu na ngandung puncak biru sareng konéng.

      Distribusi Daya Spéktral sareng CRI of MediaLight Mk2

      Distribusi Daya Spéktral sareng CRI of Lumadoodle

      Éta tiasa janten tantangan pikeun ngabayangkeun bédana distribusi kakuatan spéktral tina dua sumber cahaya, janten kami bakal tumpang tindih dina grafik. Distribusi kakuatan spéktral pikeun Lumadoodle ditumpukeun di payuneun MediaLight Mk2. Lumadoodle nembongan bodas tembus ku wates hideung sareng MediaLight Mk2 nembongan warnana. 

      Urang tingali yén Lumadoodle nyiptakeun bodas ku ngagabungkeun fosfor konéng (fosfor sareng panjang gelombang 580 nm) sareng émitor biru. Teu aya puncak beureum atanapi héjo dina sampel Lumadoodle (anjeun tiasa ngadamel lampu bodas CRI lemah sareng ngagabungkeun dua warna cahaya - konéng sareng biru).  

      Anjeun tiasa ningali puncak héjo sareng beureum anu misah pikeun MediaLight Mk2 sareng warna anu katingalina paling kandel dina grafik ngagambarkeun warna anu leungit tina spéktrum Lumadoodle. "Puncak gunung" bodas ngagambarkeun tingkat énergi puncak tina fosfor konéng dina Lumadoodle.  

      MediaLight henteu ngandung puncak konéng salaku gabungan fosfor beureum sareng héjo anu lega sareng sempit-band digabungkeun sareng émitter biru pikeun masihan MediaLight Mk2 SPD bentuk anu langkung caket kana D65, atanapi "simulasi D65."

        conclusions

        Sedengkeun perbandingan ieu datang ti pesaingna, henteu sapertos sababaraha produk di pasar, Lumadoodle henteu ngaku dirancang pikeun akurasi, sareng hargana langkung handap tibatan harga MediaLight, sanaos henteu merta langkung handap tina strip LED komoditi anu sami. Kontras ieu sareng perusahaan anu ngajanjikeun langkung seueur tibatan anu dikintunkeun. Aranjeunna ngajangjikeun CRI tina 76 sareng éta anu anjeun kéngingkeun.

        Biaya pastina mangrupikeun faktor komo lampu bias anu pangsaéna moal nyimpen TV anu goréng kalayan setélan anu salah.

        Kami resep henteu ngajual ka jalma anu henteu peryogi atanapi hoyong akurasi. Aya seueur deui jalma anu nganggo TV langsung kaluar tina kotak tibatan aya jalma anu ngalibrasi tampilanana. 

        Kami arepkeun, kumaha ogé, kami parantos nunjukkeun naha produk kami langkung mahal pikeun didamel sahingga anjeun tiasa mutuskeun produk mana anu pas pikeun anjeun.

        Ieu mangrupikeun pendiri Lumadoodle ngawangkong ngeunaan produk lampu bias na sareng kumaha aranjeunna ngagaduhan fokus anu sanés. Ieu mahiwal. Kaseueuran LEDs anu dijual salaku lampu bias mangrupikeun strip LED komoditi anu didesain kanggo sababaraha kaperluan, sapertos lampu tenda.

        Lampu urang bakal ngajantenkeun lampu ténda anu pikasieuneun, tapi éta lampu bias anu luar biasa. Nanging, aya kaayaan dimana akurasi henteu janten masalah seueur, sareng mayar akurasi henteu saluyu sareng biaya tambahan. Anjeun kedah pernah mésér anu hargana langkung mahal tibatan anu anjeun badé mayar fitur anu anjeun henteu peryogikeun. 

        Upami anjeun ngalibrasi TV anjeun, lampu anu teu akurat sacara efektif henteu ngalibrasi tina panempo. Beda persépsi antara chromaticity sareng warna rendering tina MediaLight sareng Lumadoodle nyaéta, dina kaseueuran kasus, jauh langkung ekstrim tibatan tweaks anu anjeun badé tingali pikeun tampilan anjeun, sareng kumargi lampu na nyayogikeun rujukan titik bodas anu katingali, pergeseran suhu dina warna parantos katingal sareng warna bakal saluyu sareng bédana éta. 

        Upami cahaya lingkungan di lingkungan anu ningali teuing haneut sareng ngagaduhan Δuv anu luhur teuing, éta bakal katingali langkung héjo sareng haneut tibatan lampu D65 simulasi. Hasilna, TV bakal katingali langkung magénta sareng langkung tiis tibatan D65, sanaos éta parantos dikalibrasi. 

        Bahkan tanpa bédana akurasi, aya hal-hal sanés anu anjeun badé tambahkeun kana Lumadoodle pikeun ngajantenkeun perbandingan apel-to-apel dumasar kana harga, Barang-barang ieu kalebet kendali jarak jauh, dimmer (lampu bias sakuduna disetel ka 10% tina kacaangan maksimum tampilan, janten anjeun peryogi dimmer) adaptor AC, kabel sambungan, kapadetan LED langkung luhur sareng masa jaminan anu langkung panjang. Nambihan asesoris nutup lolongkrang harga. 

        Konci dagang téh salah sahiji biaya versus akurasi. Upami anjeun henteu kéngingkeun akurasi anu anjeun peryogikeun, anjeun panginten mayar teuing, sanaos harga anu langkung handap. Sareng, upami anjeun henteu peryogi akurasi, anjeun panginten langkung saé produk anu langkung mirah, tibatan salah sahiji produk anu ditinjau dina halaman ieu.

        Éta babandingan anu matak. Lampu mana anu anjeun hoyong tingali diukur salajengna?